logonl
00-1-303-393-0322
nlflag

We begeleiden van nieuwe investeerders.
Professionele begeleiding voor een veilige haven investeerders
.


goldcoins
 USAGOLD Menu BAR
Websites

US
us

Deutsch
de

Svenska
se

UK
uk

CA
canada

Schweiz
Switzerland

Nederland
nl

Francais
fr

NZ
NZ

Österreich
Austria


Vad du behöver känna till innan du köper ditt första guld
Några inledande riktlinjer från en av Amerikas ledande guldexperter'


"De rijke, oude speculant Bernard M. Baruch had na de crash van 1929 een vooruitziende blik en kocht goud en goudaandelen. Jaren later vroeg een achterdochtige staatssecretaris van financiën hem waarom. Omdat hij zo zijn 'twijfels begon te krijgen over de munteenheid', luidde het antwoord van Baruch. Op dit moment beginnen velen te twijfelen aan de sterkte van de dollar en daar heeft men alle reden toe. Naar voorbeeld van Baruch moet men wat goud inleggen als dekking." -- James Grant, Grant's Interest Rate Observer

interview van Michael J. Kosares, oprichter van USAGOLD en auteur van "The ABCs of Gold Investing - How To Protect and Build Your Wealth With Gold"

Vraag. Wat voor goud moet ik kopen?

Antwoord. Die vraag wordt ons waarschijnlijk vaker gesteld dan welke andere vraag dan ook, bijna dagelijks. Het antwoord is echter niet zo simpel als u zou denken. Wat u koopt, hangt af van uw doelen. We beantwoorden de vraag "Wat moet ik kopen?" meestal met een wedervraag: "Waarom bent u geïnteresseerd in het kopen van goud?"

Als uw doel eenvoudigweg is te profiteren van de prijsbeweging beantwoorden de gouden beleggingsmunten aan uw doelstelling. Als u geïnteresseerd bent in langdurig vermogensbehoud en u zich daarnaast zorgen maakt over vermogensbeheer en/of monetair beleid, een gecompliceerder scenario, wilt u misschien de lagere premievariatie van Europese en Amerikaanse munten van vóór 1933 in de mix opnemen. Deze worden sinds de jaren '30 van de twintigste eeuw door de overheid behandeld als historische verzamelobjecten en daardoor bieden ze de aan privacy gehechte belegger meer zekerheid dan onbewerkt goud.

Maar wat ik u zojuist heb gegeven, is een ruwe schets. Om een verfijndere strategie te kunnen ontwikkelen, raden we u aan samen hier bij USAGOLD-Centennial Precious Metals wat tijd door te brengen met uw tussenpersoon. Hij of zij kan u helpen het soort goud te bepalen dat bij uw doelen past. Al onze tussenpersonen zijn doorgewinterde professionals met substantiële ervaring. Zij kunnen u helpen snel in te haken op uw behoeften en zorgen dat u niet in een richting gaat die tegenovergesteld is aan uw doelen en behoeften.

V. Wanneer moet ik kopen?

A. Het korte antwoord is 'Wanneer u het nodig hebt.' U kunt goud niet op dezelfde manier benaderen als aandelenbeleggingen. Timing is niet echt een punt. De werkelijke vraag is of u de behoefte hebt uw huidige portefeuille te diversifiëren met goud. Als u de behoefte voelt, is het nu het beste moment om te beginnen. Met de stijgende concurrentie voor de beperkte goudvoorraad van zowel naties als China, Rusland en Zuid-Afrika(om er een paar te noemen) – en personen wereldwijd bestaat de kans dat kleine investeerders op een bepaald moment uit de markt worden geprezen. U kunt beter een dag te vroeg beginnen dan een uur te laat.

V. U hebt het vaak over goud als verzekering. Wat bedoelt u daarmee?

A. Degene die mijn boek, The ABCs of Gold Investing: How to Protect and Build Your Wealth with Gold, hebben gelezen, weten dat de essentiële basiskwaliteit van goud is dat het het enige primaire activum is dat niet onder de verantwoordelijkheid van een ander valt.

Het eerste hoofdstuk van dat boek eindigt met: "De goudeigenaar vindt in het gele metaal een vriend, iets om op te kunnen bouwen als het erop aankomt, ongeacht wat er in dit land gebeurt met de dollar en de aandelen- en obligatiemarkt. In goud vinden investeerders een manier om hun vermogen te beschermen. Goud is de basis."

Dit is precies wat men heeft ontdekt tijdens ontelbare crisissituaties in de loop der eeuwen en tijdens financiële ineenstortingen in de recente geschiedenis, zoals de Pacific Rim in 1997, in Argentinië en Brazilië in 1998, in Turkije in 2002 en nu in het Midden-Oosten. Toen het erop aankwam, begrepen degene die goud bezaten wat we bedoelen als we zeggen "goud is de basis."

In de loop der jaren hebben we deze fundamentele filosofie over goudbezit niet veranderd. Bij alles wat we bij USAGOLD-Centennial Precious Metals doen, van onze zeer gewaardeerde website tot privé-gesprekken met onze klanten, benadrukken we steeds deze zelfde grondregel voor goudbezit. Het hoeft geen betoog dat er wereldwijd miljoenen mensen zijn, waaronder veel Europeanen en Amerikanen, die het met ons eens zijn wat betreft het nut van goud in dit opzicht.

V. Welk percentage van mijn vermogen moet ik in goud investeren?

A. En weer is er geen klant en klaar antwoord, maar de algemene vuistregel is 10% tot 30%. Hoe hoog u gaat binnen dit bereik hangt af van uw analyse van de huidige economische, financiële en politieke situatie.

Iemand die zich weinig zorgen maakt over de huidige economische situatie zal natuurlijk meer naar de 10% neigen. Personen met een afnemend vertrouwen in de manier waarop de zaken verlopen, zullen naar de hogere kant van het bereik neigen. De afgelopen maanden hebben we een aantal investeerders gehad die op basis van hun eigen interpretatie van de economie en de verschillende beschikbare beleggingsalternatieven ver over het cijfer van 30% heen gingen.

In de huidige beleggingsomgeving, met opbrengsten die nog steeds onder het inflatiepercentage liggen en nog steeds dubieuze aandelen en obligaties, blijft goud een gezond en levensvatbaar alternatief. Velen, waaronder zelfs de diehard beleggers in aandelen, zien goud nog steeds als de meest ondergewaardeerde primaire activagroep in de standaard portefeuillemix. Daardoor krijgt goud veel aandacht. Goud bevindt zich nog in het beginstadium van wat veel financiële experts zien als langdurig oplopende markt. Sinds 2001 is de waarde van goud verdrievoudigd.

V. Kunt u ons een profiel geven van de typische investeerder in goud?

A. Traditioneel hebben welgestelde, aristocratische Europese en Aziatische families altijd een groot percentage van hun vermogen als beschermende factor in goud geïnvesteerd. Dezelfde filosofie heeft in de loop der jaren grip gekregen op de Verenigd Staten, vooral onder de hogere middenklasse, en er is een aantal investeerders dat doorlopend goud toevoegt aan zijn portefeuille als onderdeel van een gewoon goudspaarprogramma. Dit heeft goud goed gedaan.

Zoals ik eerder al zei, kopen de meeste investeerders niet zozeer goud omdat ze denken dat de prijs gaat stijgen, maar omdat ze hun portefeuille willen verzekeren tegen ondergang als gevolg van waardevermindering van geld, ongeacht of hun munteenheid de dollar, euro, yen of reminbi is.

Onze klanten zijn een dwarsdoorsnede van Amerika en Europa, maar het zware kopen concentreert zich in de beroepen en onder personen met een eigen bedrijf. Personen met familievermogen zijn de afgelopen jaren ook overgestapt op diversificatie met goud.

V. In uw boek, The ABCs of Gold Investing, opent u het hoofdstuk met "Met wie u zaken doet is één van de belangrijkste aspecten van het investeren in goud." Waarom is dat zo?

A. Een solide, professioneel goudbedrijf kan ver gaan bij het helpen van de investeerder bij het verkorten van de leercurve. Een goed goudbedrijf kan u helpen sommige problemen en valkuilen waarmee u te maken kunt krijgen te vermijden en u de goede richting op te sturen. Het is uitermate belangrijk het juiste bedrijf te kiezen. Een bedrijf dat zeer professioneel is, geen politieke motieven heeft en u kan helpen bij het kiezen van de juiste goudproductmix om uw portefeuille te dekken. Onpartijdig, objectief advies van uw goudadviseur is essentieel voor dit proces. Dit geldt ook voor informatie en educatie. Prijzen, productkeuze, voldoening en blijvende ondersteuning zijn ook afhankelijk van die relatie. Het kiezen van een goudbedrijf zal één van de belangrijkste besluiten zijn die u maakt op uw weg naar aankoop van goud. Dat is waarom we deze website zijn gestart en waarom dit één van de belangrijkste goudsites op het internet is geworden.

V. Kunt u kort omschrijven wat volgens u de grootste fout is die investeerders maken als ze beginnend goudbezitter zijn?

A. De grootste valkuil waar investeerders intrappen is het kopen van een goudinvestering die niets of weinig te maken heeft met zijn of haar doelstellingen. Neem bijvoorbeeld 'safe-haven'-investeerders. Deze groep vormt 90% van onze klantenkring en waarschijnlijk ruim 75% van de huidige fysieke goudmarkt. Meestal wil de 'safe-haven'-investeerder alleen gouden munten aan zijn of haar portefeuillemix toevoegen, maar al te vaak eindigt deze zelfde investeerder in plaats hiervan met een met vreemd vermogen gefinancierde goudpositie of een handvol zeldzame exotische munten (die vaak bedragen van vijf of zes cijfers kosten). Deze hebben weinig te maken met 'safe-haven'-investeringen en de meeste investeerders zouden er beter aan doen deze uit de weg te gaan, behalve wanneer deze slechts een bijkomstige bron van inkomsten zijn.

V. Wat is uw mening over goudaandelen?

A. Veel van onze klanten hebben aandelen in goud en we zijn van mening dat deze een plek in de portefeuille hebben. Er moet echter worden benadrukt dat goudaandelen geen vervanging zijn van echt goudbezit. Aandelen moeten in plaats daarvan worden gezien als aanvulling op de portefeuille nadat men deze echt heeft gediversifieerd met goud zelf. Goudaandelen kunnen zelfs het tegenovergestelde doen als de bedoeling van de investeerder is, zoals enkele terecht ontevreden houders van aandelen van een mijnbedrijf onlangs ervoeren. In 'The Differences between Owning Stocks and Owning Metal' (zie onderstaande link) gaan we dieper in op enkele van de verschillen tussen goudbezit en bezit van metalen. Hierop ga ik hier dus niet verder in. Het zij voldoende te zeggen dat goudaandelen ten eerste aandelen zijn en ten tweede metaal. Dergelijke dubbelzinnigheden kent echt goudbezit niet.

V. Hoe zit dat men goudtermijncontracten?

A. Termijncontracten worden over het algemeen beschouwd als één van de meest speculatieve gebieden van de beleggingsmarkt. De blootstelling van de investeerder aan de markt wordt vergroot en de bewegingen naar omhoog en omlaag worden enorm overdreven. Ongeveer 9 van de 10 investeerders die de termijncontractenmarkt betreden, eindigen als verliezer. Voor iemand die zijn portefeuille wil dekken tegen economisch en financieel risico is dit een slecht alternatief voor het zelf bezitten van metaal.

V. Wat is de beste aanpak voor de 'safe-haven'-investeerder?

A. Als u zichzelf wilt beschermen tegen inflatie, deflatie, een zwakke aandelenmarkt en mogelijke problemen met de munteenheid of, anders gezegd, als u zich wilt indekken tegen financiële onzekerheden is er slechts één portefeuille-item dat dit in alle tijden en onder bijna alle omstandigheden doet, gouden munten.


_________________________________

Michael J. Kosares heeft als oprichter en CEO van USAGOLD meer dan 40 jaar ervaring in de goudbranche en is een zeer gerespecteerd lid van de internationale goudbroederschap en een alom bekend expert op het gebied van goud. Hij is de auteur van een veel gelezen boek, The ABCs of Gold Investing: How to Protect and Build Your Wealth With Gold, en heeft artikelen geschreven en is geïnterviewd voor veel verschillende financiële publicaties, waaronder het Wall Street Journal en Barron's.


c
c
c

Geweldige prijzen. Snelle levering. Altijd.
Hedendaagse gouden en zilveren gouden munten
Bullion gerelateerde historische gouden munten
Historische Amerikaanse (USA)$ 20 gouden munten

________

Bestel desk
00-1-303-393-0322
13:00 till 24:00 GMT mån-fre

De voorkeur aan e-mail aan de slag?
orderdeskint@usagold.com

SORRY! Alleen in het Engels

bbb
Better Business Bureau Accreditatie
Sinds 1991. Geen klachten!
A+ classificatie


Internationaal gratis nummers
en bestellen info

one day gold price chart

env
Review & Outlook
Inschrijven
Gratis! Wij nodigen u uit om onze lijst van te sluiten
bijna 20.000 e-mail abonnees.
Alleen in het Engels


 

visitusagoldSunday April 21
Kommentarer om webbsidan till: sitemaster@usagold.com
Site Map- Risk Disclosure - Privacy Policy - Shipping Policy - Terms of Use
© 1997-2015 CPM, INC./USAGOLD
P.O. Box 460009, Denver, Colorado, USA 80246-0009
(USA): 1-800-869-5115

Nederland: 0-800-024-9679